Friskvård

Den bästa vården är den som i förväg hindrar att sjukdom uppstår.

Det är något som genomsyrar vår verksamhet och genom Sollentunahälsan erbjuds ni en rad friskvårdstjänster.
Vi ger våra företag förmånliga priser på allt från:.

Ergonomi

Vad är ergonomi?

För att våra kroppar ska hålla så länge som möjligt och må bra även på sikt är det viktigt att ta hänsyn till ergonomin på arbetsplatsen. Ergonomi handlar om hur arbetsplatsen och arbetsmiljön ska se ut för att inte slita på kroppen i onödan. Det kan exempelvis handla om arbetsställning, ljud, ljus och klimat men också om hur kroppen används på ett lämpligt sätt när det gäller att skjuta, dra, lyfta och bära.

En bra ergonomi på arbetsplatsen kan ge:
  • Mindre värk i kroppen 
  • Ökad effektivitet och produktivitet på arbetsplatsen 
  • Minska risken för belastningsskador  
  • Minska risken för olyckor 
  • Minska risken för sjukskrivningar
  • Ett längre yrkesliv då det minskar onödigt slitage på kroppen
  • Ökat allmänt välmående
Produktivitet och hållbara kroppar

Arbetsmiljöverket presenterar i flera rapporter tydliga samband mellan ergonomi och produktivitet och allt fler företag börjar ta ergonomin på större allvar. Värk i kroppen är en av de vanligare orsakerna till långtidssjukskrivning. Ibland beror problemen på bristfällig ergonomi kombinerat med en stressproblematik. Det är sedan länge ställt bortom allt rimligt tvivel att en bra ergonomi på arbetsplatsen i slutändan leder till ökad produktivitet samt bättre kvalitet på produkten eller tjänsten som levereras. Genom att ta ergonomin på stort allvar kan arbetsgivare få personal som trivs på arbetsplatsen och dessutom ge personalen möjlighet att göra sitt jobb utan att riskera skador.

Arbeta uppe i en mast, under jord, eller framför datorn

Olika företag har skilda behov av ergonomiska lösningar. Vi anpassar därför alltid ergonomin till de människor som arbetar på arbetsplatsen genom att utgå från den bransch som ni arbetar i. Kontakta oss idag för att få hjälp med ergonomin. Vår ergonom kommer ut till er arbetsplats och skräddarsyr alltid lösningar som passar era specifika behov.

Massage

Njut av en avslappnande och välgörande massage av någon av våra duktiga massörer.
Välj mellan en klassisk massage, idrottsmassage eller gravidmassage. 

Klassisk massage

En klassisk massage är en mjukare och mer avslappnande behandling för dig som vill komma ner i varv eller ha hjälp med lättare muskelspänningar. 

Idrottsmassage

För dig med mer besvär eller för dig som idrottar finns den mer djupgående idrottsmassagen.

Gravidmassage

För dig som är gravid finns gravidmassage där du får ligga på en specialanpassad bänk med plats för magen. Vid det första besöket rekommenderar vi den kortare behandlingstiden på 25 minuter.

Rådgör med oss om du är osäker på vilken behandling som passar dig bäst. 

Klassisk massage

25 min / 590 kr
40 min / 780 kr
55 min / 910 kr

Idrottsmassage

40 min / 910 kr
55 min / 1120 kr

Gravidmassage

25 min / 590 kr
40 min / 780 kr

Kost- och träningsrådgivning

Vill du leva livet lite sundare?

Hos oss kan du få hjälp att komma igång med träningen. Du får även rådgivning kring hur du kan förändra dina mat och dryckesvanor på ett enkelt sätt för att få mer ork i vardagen. Vi har både sjukvårdspersonal och personlig tränare på plats som kan hjälpa dig att leva livet lite sundare.

Vill du få synliga resultat av din träning?

Hos oss kan du få professionell rådgivning inom både kost och träning och vi hjälper dig att sätta upp konkreta mål utifrån dina egna förutsättningar. Vi kan även ge dig information om hur dina förändrade levnadsvanor har påverkat din kropp invärtes, genom olika former av provtagning.

Vid ett besök hos våra kost- och träningsrådgivare kan du få:
  • Professionell rådgivning inom både kost och träning.
  • Kunskap om dina blodfetter, ditt blodsocker och din fysisk kondition med EKG m.m.
  • Kontrollera din vitamin- och mineralstatus. 
  • Individuellt träningsprogram som passar dig och din livsstil.
  • Motiverande samtal för att du ska bli starkare och friskare både psykiskt och fysiskt.  

Naprapat

Vad behandlar naprapaten?

Naprapaten behandlar smärta från muskler och leder, både akuta och mer långvariga besvär. Vanligtvis besöker patienter naprapaten för rygg- och nacksmärta, axelbesvär, idrottsskador och huvudvärk. Oavsett om man söker vård för besvär i foten, höften eller huvudet undersöker och utvärderar naprapaten patientens vårdbehov. Besvär som är relaterade till muskler och leder behandlas av naprapaten själv och övriga besvär hänvisas vidare till läkare för bedömning. Vi på Sollentunahälsan har både naprapat och läkare och hos oss får du hjälp av vår erfarna personal.

Varför får man ont?

Varifrån ett smärttillstånd eller en skada kommer är komplicerat eftersom människor dagligen utsätts för påfrestningar från många olika håll. Utlösande stressfaktorer kan vara både emotionella och fysiska belastningar såsom träning, stillasittande, arbetsmiljö etc. Olika former av stress är en bidragande faktor till ökad muskelspänning som kan ge smärta. Naprapaten kan vara till god hjälp då vi vet hur stress kan te sig rent fysiskt.

Vid ett besök hos naprapaten kan du få:
  • Behandling av leder och muskler för att minska smärta och återställa funktion.
  • Behandling av akuta besvär som ryggskott eller nackspärr.
  • Behandling av långvariga besvär som ischias, tennisarmbåge, hälsporre, stelhet och spänningshuvudvärk.
  • Förebyggande träning och rådgivning för att så långt det går förebygga återkommande besvär.


En naprapatbehandling kostar:
790 kr
Tänk på att avbokningar skall göras senast 24 timmar innan inbokat besök, annars kommer full avgift att debiteras.

Stresshantering

Är det farligt att stressa?

Vi människor är konstruerade för att klara av höga stresspåslag under kortare stunder. För våra urtida förfäder utgjordes stressen ofta av högst påtagliga hot såsom farliga djur eller naturfenomen. Begreppen ”fight or flight” täcker in de två mest grundläggande försvarsstrategierna vid yttre hot, kamp eller flykt. Vi människor är alltså gjorda för att stressa lite då och då men idag är bilden av stress betydligt mer komplicerad. 

Stenåldershjärnan i ett modernt samhälle

Nutidsmänniskan utsätts för stress i många skilda situationer i vardagen, både i arbetslivet och på fritiden. I grunden har våra hjärnor inte utvecklats särskilt mycket sedan stenåldern. Att få livspusslet att gå ihop är därför en utmaning för många människor i det moderna samhället. Det är samma stresshormoner som frigörs i våra kroppar oavsett om det är en grottbjörn eller en överfylld dagordning som utgör hotet. Den så kallade kamp-flyktreaktionen är tänkt att vara några minuter, tills hotet eller grottbjörnen är borta, sedan behöver vi en period av vila och återhämtning. Långvarig stress utan tillräckligt med återhämtning kan ge upphov till många olika sjukdomstillstånd av både fysisk och psykisk karaktär.

Sjukfrånvaro och produktionsbortfall

I dagens arbetsliv är stress och bristen på återhämtning utpekat som de främsta orsakerna till sjukfrånvaro och produktionsbortfall inom olika organisationer. Av den anledningen har myndigheter både i Sverige och utomlands tagit fram lagar som innebär att arbetsgivare ska prioritera arbetsmiljön för att undvika att människor blir sjuka.

Bli återhämtningssmart

Hos oss kan du få hjälp med stresshantering och att bli återhämtningssmart. Vår sjukvårdspersonal kan ge dig konkreta verktyg som underlättar din förmåga att hantera stress. Hos oss kan du får rådgivning så du klarar av stressen på ett bättre sätt än tidigare.

Vid ett besök hos vår sjukvårdspersonal kan du få:
  • Individuell rådgivning och verktyg för att klara av stress i vardagen genom att hitta en bra balans mellan arbetsliv och privatliv.
  • Kunskaper om hur du kan bli återhämtningssmart speciellt anpassat till din personlighetstyp.
  • Verktyg som kan göra dig mer välmående och mer produktiv privat och i yrkeslivet.
  • Ökad förståelse för på vilket sätt återhämtning kan användas som en motvikt mot stress.

Samtalsstöd

Behöver du någon att prata med?

Livet har sina upp och nedgångar så är det för alla människor. Vi på Sollentunahälsan har både psykologer och kuratorer på plats hos oss om du känner att du behöver någon att prata med. För oss är inga bekymmer för små eller för stora. Vi erbjuder både kortare samtalsstöd och längre behandlingar såsom KBT. Vi erbjuder terapi som kan hjälpa vid exempelvis sömnsvårigheter, depression, stress och ångest. Vi finns här, hör av dig så hjälper vi dig.

Vid ett besök hos vår sjukvårdspersonal kan du få:
  • Personligt samtalsstöd
  • Kognitiv beteendeterapi (KBT)
  • Krisstöd
  • Neuropsykiatrisk utredningar
  • Personlig rådgivning som förbättrar din psykiska hälsa